söndag 28 december 2008

Gott Nytt År!















Foto: http://www.fyrverkerimastarna.se

2009 närmar sig, ett helt nytt år fullt av möjligheter! En ny kalender att fylla med trevliga och roliga händelser & möten..

Mitt nyårslöfte - att ta hand om mig bättre och lära mig att säga nej oftare. Tänk att ett så litet kort ord kan vara så svårt att säga. Det ska bli fler Nej, uttalade med ett leende och stolthet 2009!

Gott Nytt År!

fredag 26 december 2008

Carl von Linné : evighetskalender









Jag fick en så fin julklapp som fick mitt trädgårdshjärta att klappa fortare.

En vacker evighetskalender - att skriva upp födelsedagar, högtidsdagar och andra återkommande minnesdatum i. Underbara bilder och kompletterande texter - alla med anknytning till Carl von Linnés trädgårdar, växter, boningar och miljöer. En kalender att glädjas åt, inspireras av och bära med sig länge!

Tack Rosa!!!

tisdag 23 december 2008

Tomten kommer snart...




Granen är på plats, nu väntar vi på tomten.
En riktigt God jul önskar jag Er alla!

söndag 7 december 2008

Järnvägslykta

























I slutet av tågen hängde alltid en lykta som lyste vitt. Lyktan var av plåt och ljuset förstärktes av ett prisma. Dessa ljuspunkter försvann i samband med att elektriciteten kom. I lördags köpte jag ett dammigt exemplar av SMJ.

Vi var på visning av Stockholms modelljärnvägsklubb fantastiskt fina modelljärnväg. Klubben håller till i en källarlokal på Södermalm. Klubben har arbetat i dessa lokaler sedan 1969 och modellen är full av detaljer och helt otroligt fin att se på. Även om man inte är intresserad av modelltåg så är landskapet, hus bilar och detaljer så fina att se på. Det finns något att upptäcka på varje lite del av banan. Klubben har i sin modell återskapat år 1955 i allt, förutom tågen som kör omkring. De kör med både moderna och äldre modeller. Vi stannade länge och det var lite svårt att gå därifrån. Vi kommer att besöka dem igen.

onsdag 3 december 2008

Paraply i december











Foto: Coolstuff.se
Snön försvann, mörkret har åter tagit sitt grepp om oss, och det behövs verkligen något som lyser upp. I fönster och i trädgårdar lyser ljusstakar, stjärnor och ljusslingor. Visst behövs det även lite ljus då man är på väg i mörker och regn till och från jobbet. Coolstuff har paraplyet som piggar upp. Små fina lampor som lyser som en stjärnhimmel, stiligt.

måndag 1 december 2008

Gör en islykta

























Just nu är affärerna fulla av pepparkakor och det är lätt att man köper en burk då och då. Jag har har sparat några burkar som jag använder som form för islyktor. En pepparkaksburk och en flaska Brämhults juice blir tillsammans en perfekt islykteform.

Burken passar bra in på en hylla i frysen. Nu i väntar jag på att kylan ska komma tillbaka och jag kan sätta ut några lyktor igen. Får man hoppas på en vit jul..








LinkWithin

Related Posts with Thumbnails