Vore det inte trevligt att bjuda på egen glögg till jul? Då är det hög tid att blanda alla ingredienser, det tar minst 4 veckor innan glöggen är klar.

Foto: Rörstrand
Glöggmuggarna på bilden kommer från Rörstrand.
Glögg:
5 liter svagdricka
2,5 kg strösocker
0,5 kg russin
1 pkt jäst
5 st potatisar, tunt skivade
1 bit ingefära
1 liten påse kardemummakärnor
0,5 kaffekopp kryddnejlikor
Gör så här:
Blanda ut jäst med sockret.
Skala och skiva potatisen.
Blanda alla ingredienser i ett spann
Täck spannen med plastfolie och stick små hål i folien
Låt stå i 3 veckor
Sila och tappa upp på flaskor
Låt stå en en vecka så att bottensatsen sätter sig
Filtrera genom melittapåsar
Låt stå lite till, sedan är glöggen klar.
Servera med gorgonzolapepparkakor, lussekatter och annat som hör julen till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar