torsdag 27 november 2008

Gysinge
























Foto: Gysinge
Jag älskar gamla ting och är så glad att det finns entusiaster som nytillverkar efter gamla förlagor. Gysinges hemsida kryllar av fina ting.
Jag har Gysinges Handbok No 8. hemma och bläddrar i den ofta. Just nu kostar handboken 99 kr. Ett hett julklappstips till en byggnadsvårdsintresserad vän.
Den omfattar 312 fullmatade sidor (dubbelt så tjock som den förra) fyllda med över 1.000 produkter i färg, varav 158 är nya!
Från handsmidd spik till rokokobord och nyproducerad 1700-tals kakelugn. Var och en av produkterna satt i sitt historiska sammanhang. Du får med andra ord inte bara veta vad du ska köpa, du får också reda på produktens historiska bakgrund, vad du ska ha den till och hur du monterar och använder den.
Den kanske mest iögonfallande nyheten i Handbok No 8 är hemma-hos-reportagen, ett 60-tal sidor med nedslag i fem olika hem där ägarna alla haft byggnadsvård för ögonen och Gysinges produkter och kunnande i ryggen. Dessutom har 1970-talet fått göra intåg på Gysingescenen: här visas, tro det eller ej, hur man bäst renoverar en mexitegelvilla från 70-talet med Gysinges hjälp!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails