fredag 31 oktober 2008

Sesamkyckling från Saltå Kvarn








Foto: Saltå Kvarn

Nu är det äntligen helg! Här kommer ett mjölkfritt recept på kyckling som är hämtat från Saltå Kvarn som är väl värt att pröva.

Sesamkyckling med råris
Ingredienser:
4 st Kycklingfiléer
Saft och rivet skal från en citron
2 msk Soja
2 msk Olivolja
3 st Vitlöksklyftor
4 msk Sesamfrön
1 burk (400 ml) Kokosmjölk
1 msk Finhackad, färsk ingefära
1 tsk Rårörsocker

Gör så här:
Blanda 2 msk av citronsaften med 1 msk soja och oljan. Pressa i 2 vitlöksklyftor. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och droppa blandningen över. Täck över och låt stå svalt ca 1 timme.
Värm ugnen till 200 grader.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta sesamfröna tills de fått lite färg.
Strö över sesamfröna över kycklingen. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt den stå ca 20-25 minuter.
Under tiden, häll kokosmjölken i en gryta och låt koka till ca 1/3 kokat in. Pressa i resten av vitlöken i kokosmjölken. Blanda också i resten av sojan, citronsaft, citronskal och hackad ingefära. Låt alltsammans sjuda ett par minuter. Sila eventuellt såsen. Skär kycklingfiléerna i skivor. Servera med såsen och kokt råris.


Trevlig Helg!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails