onsdag 8 oktober 2008

Smältande ögonblick
























Foto: Eget
Goda kakor med havregryn och grahamsmjöl. Receptet har jag hämtat från boken Rosendals trädgårdscafé (Monica Ahlberg mfl). En riktigt fin receptbok.

25 stora kakor:

300 g smör
3 dl råsocker
1 ägg lätt vispat
1 vaniljstång
3,25 dl grahamsmjöl
knappt 2 tsk bakpulver
1,5 dl havregryn

Extra havregryn att rulla kakorna i.

Arbeta smör och socker poröst. Rör ner det lättvispade ägget.
Dela vanlijstången och skrapa försiktigt ut fröna, blanda ner dem i äggsmeten tillsammans med mjöl, havregyn och bakpulver.
Forma degen till valnötsstora bollar och rulla dem i havregryn.

Lägg bollarna glest (de blir ca +10 cm i diameter) på bakplåtspapper. Grädda i 180 grader i ca 15-20 minuter.

Jag hade ingen vaniljstång hemma så jag bytte ut mot 1 tsk vaniljsocker. Det blir gott det också.

1 kommentar:

Anonym sa...

Gud vad gott det låter! Jag älskar havrekakor! Måste bara prova det här receptet...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails